Siirry pääsisältöön

Reissailua ja pentumainen musiikkileikkikoulu

Meillä pennut reissaavat ja ne pyritään ottamaan mahdollisimman moneen paikkaan mukaan. Ei sillä että minulla olisi 40-paikkainen lista siitä, mitä kaikkea pennun pitää nähdä ennen muuttamista. Olen kuullut niitäkin olevan, mutta usein pennut kulkevat mukanamme, minne sitten mennäänkään. Silläkin tavoin ne ehtivät nähdä ja kokea yhtä sun toista. Viimeiseksi koko pentueen yhteiseksi reissuksi jäi matka mökille. Siellä ne maistelivat mustikoita ja rallasivat1 isompien perässä. Kyllä pieniä miehiä illalla nukutti ja ruoka hävisi tutkimusmatkailun ohessa nopeasti.

Viime keskiviikkona Nerian Gabbara muutti Joensuuhun ja meillä oli oikein ihana päivä Kolehmaisen perheen luona. Gabbara sai nimekseen Edi ja fiksuna poikana sen elämä uudessa kodissa on lähtenyt käyntiin paremmin kuin hyvin. Ihanan rentoja reissukavereita ne olivat kumpainenkin. Näiden poikien luonteet ovat onnistuneet varsin nappiin, molemmista tulee varmasti upeita perhekoiria. Näitä kuvia tulee ihan liian harvoin jaettua, mutta Isovillakoiraa parempaa perhekoiraa saa hakea! Toivottavasti tapaamme taas pian Edi ja perhe!



Guarana on edelleen kotosalla ja odottelee omaa unelma-perhettään äitinsä kanssa leikkien. Se on aina ollut kekseliäs kaveri ja eilen minulle selvisi että se on itse asiassa muusikaalinenkin vielä. Tuo piano tai ksylofoni tai mikä lieneekään, oli n. metrin päässä jaloistani eilen illalla. Pentu kipusi sen päälle, painoi pari kosketinta alas, keikisteli siinä ja sitten siirsi jalkojensa paikkaa. Jos se olisi tehnyt sen kerran, voisin ajatella sen olleen vahinko, mutta se toisti sen ainakin 5 kertaa vajaassa 10 minuutissa! Se tuntui pitävän sen äänestä kovin! Kyllä harmitti, ettei videokamera ollut silloin käden ulottuvilla, mutta suostui se hieman soittelemaan kamerallekin =). Mitähän siitä vielä kuoriutuisikaan jos tuota lähtisi vahvistamaan!

Guaranan ensimmäinen musiikkivideo löytyy täältä: http://www.youtube.com/watch?v=IQbn1dTvrOg

Viime viikonloppu meni nahkaa kärventäessä Pärnun inteissä. Faron viimevuotinen ROP ei tällä reissulla toistanut itseään, joten viimeisen Cacibin metsästys jatkunee. Harvoin käy niin hyvä tuuri, että viimeinen serti tai cacib tulisi heti ensimmäisellä yrittämällä, en siis ollut vajaan vuoden vanhassa nyörissä esiintyneen koirani tuloksiin edes pettynyt. Faron nyörityshän käynnistyi pian viime vuoden Pärnun näyttelyn jälkeen.
Minulla on ollut iso onni päästä käyttämään nuoria taivavia handlereita koirieni esittämiseen, joten olen aina välillä päässyt itsekin näkemään, miltä koirani kehässä oikeasti näyttävät. Sunnuntaina Faron remmin jatkona nähtiin nuori virolaistyttö Marleen, joka teki näyttelypaikalla olleista juoksuisista nartuista innostuneen nuoren uroksen kanssa hienoa työtä! Kiitokset siitä! Farokin on nyt videoitu ja jahka ennätän, tarvitsee katsoa miten nuo otokseni onnistuivat. Aurinko nimittäin paistoi niin kirkkaasti, että nähnyt juuri mitään siitä mitä kuvasin =D. Kiitokset kaikille osallisille kivasta reissusta!


Marleen & Faro - Pärnu Int 2013. Photo: Viktoria Tsizova

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentujen varaustilanteesta (kevät -23)

Keskikokoisia pentuja kysyttiin tänä keväänä huomattavan paljon ja olen kiitollinen jokaiselle niistäkin viestiä lähettäneelle! Nämä tämän kevään keskaripennut ovat seurausta yhteistyöstä Nina Lindqvistin kanssa ja sinänsä hauska päästä seuraamaan vaihteeksi värillisten vauveleiden kasvua. Varsin aktiivisia perhe-ehdokkaita on näille on ollut tarjolla reilusti yli tuplamäärä pentuihin nähden ja hiljalleen ne aktiivisimmat perhe-ehdokkaat erottuvat joukosta. Kuten toistuvasti olen sanonutkin, minulle on tärkeintä on se, miten kasvattien perheiden kanssa tullaan juttuun ja jaetaan arvomaailmaa, eli hiljalleen varmaan päästään kiittämään osaa porukasta aktiivisuudesta, vaikkei pentua riitäkään. Pentujen perheille on ollut mahdollista osallistua Teams-tapaamisiin viikottain (sunnuntaisin)- siinä rotu/yhdistelmä ja koiranpitotietoutta jakaessaan saa samalla itsekin tietoa siitä, miten moni on valmis osallistumaan ja käyttämään aikaansa aiheeen parissa, eli kuinka omistautunut ajatuksell

Pentulistan liite

Pentumme muuttavat rakastaviin ja rotuun perehtyneisiin koteihinsa pentutestattuina, eläinlääkärin tarkistamina, varhaisrokotettuina, toistuvasti madotettuina, monipuolisesti sosiaalistettuina, runsaan pentupaketin kera ja kattavalla kasvattajan tuella varustettuina. Perheissä tulee olla sekä halu, että kyky luotsata koiraa ihmisvetoisessa yhteiskunnassa - perheen lemmikin roolissa, koirana koiran paikalla. Pentujen perhe-ehdokkailla on mahdollista seurata pentueen kasvattajan luona tapahtuvaa kehitystä paitsi some-tileiltämme, myös Teams-tapaamisin. Pentujen perheillä on omat keskusteluryhmät ja kasvattaja opettaa turkinhoitoa maksutta kotonaan alle puolivuotiaiden kasvattien perheille yhdessä sovittuina ajankohtina. Yhdistelmäsuunnittelussa on käytetty vakaata harkintaa ja perheet valikoidaan tarkkaan, jotta yhteistyö toimisi pidemmälläkin aikavälillä. Isovillakoira-pentueesta menee koiria perheisiin, joilla on ollut ensimmäiset Nerian-koirat jo lähes 20vuotta sitten.  Kotia etsii ny

Toiveita pentuja katsomaan tuleville

Voisin kuvitella, että vastaavia toiveita, on todennäköisesti monella muullakin kasvattajalla, mutta näin voit osaltasi helpottaa pentuarkea: 1) Saapukaa vain oman perheen voimin. Pennut kasvavat ihmisten kodeissa kennelnimistä riippumatta, eli kyseessä on ko. perheen tärkeä ja yksityinen tila - ei yleinen "pentu-Ikea". Tilaa, aikaa ja energiaa opastaa vielä naapurinnekin lapsia pentujen kanssa toimimiseen ei kasvattajilla ole pohjattomasti ja yleensä kasvattajat haluaisivat keskittyä siihen perheeseen, johon pentu olisi menossa. Varsinkin tilanteet, jolloin vasta ovella ilmoitetaan, että "meillä lähtikin mukaan naapuritkin, kun he niin halusivat nähdä pentuja tai mummot ja kummin kaimat" ovat harmillisia. Ei kai sinustakaan olisi kiva, jos pyytäisin audienssia ja toisin jonkun toisenkin perheen kahvipöytääsi tullessani? 2) Tulkaa suht tarkkaan sovittuna ajankohtana, mieluiten ei kuitenkaan etukäteen. Pentujen virkeimmät hetket koitetaan ajoittaa siihen, ku