Siirry pääsisältöön

Pentu-asiaa ja MyDog-näyttelymatka.

Tämän viestin kirjoittamiseen on mennyt kauemmin kuin olin suunnitellut. Olen käynyt tässä välissä hieman reissun päälläkin.

Pentueen odotuksesta joudumme vielä odottamaan vahvistusta pari päivää, sillä pikkupaikkakunnalla elävää mammakoiraa ei yrityksistä huolimatta saatu ultrattua silloin välipäivinä, kuten oli alunperin sovittu eli tuon pentu-asian todellinen laita vahvistuu 8.1. - eipähän ainakaan tarvitse uusinta ultraa, koska noilla päivillä näkyy kyllä jos on jotain nähtävää ja seuraavalla viikolla mammakoiran olisikin tarkoitus laskeutua Siuntioon, mikäli aihetta on.


Nämä näyttelyreissut eivät koskaan ole olleet halpoja, etenkään Ruotsiin (shoppailen siellä aina ihan liikaa), joten edellisestä onkin pari vuotta. Lensin perjantaina muutaman varsin kiireisen työ-yön jälkeen Göteborgiin, saavuin illalla sen verran myöhään hotelli Gothia Towersiin, että illallispaikankin löytäminen teetti työtä. Gothia Towers on siis kolmesta tornista koostuva iso hotelli-kokonaisuus kiinni näyttelypaikassa, näppärää. Inhoni korkeita paikkoja kohtaan on vain vahvistunut kun ikää on tullut, joten 23 kerrosta ja näköalahissi - köhöm.... Onnistuin kuitenkin välttelemään näköalahissiä suhteellisen hyvällä prosentilla. Lauantaina ja sunnuntaina olin katselemassa näyttelyä, tarkoituksenani oli seurata rodun gurun asemassa olevan herra Sabellan työskentelyä ja yrittää bongata valkoinen iso uros tulevaa jalostuskäyttöä varten. Sen sijaan rakastuin mustaan keskari-urokseen... Noh, katsotaan nyt tuleeko siitä koskaan mitään, mutta ihan varteenotettava ehdokas se kyllä tulevaisuutta silmällä pitäen on.

Tässä jokusia kuvia viikonlopulta:

Tarjolla olisi rakennuksen ulkopuolella about 20.krs kohdalla sijaitseva uima-allas, josta näkee läpi... - No thanks!


Mielenkiintoinen koiranruoka ständi - Täytetty hirvi, koivuja ja luontoääniä...


Afgaanien rop & vsp lauantaina


Isovillakoirien rop ja vsp lauantaina


Palkitsivat Ruotsin voitokkaimmat näyttelykoirat viimevuodelta. Onnea vaan Kudos Firework - musta kääpiövillakoira ykkössijasta! Kuva surkea - koirat eivät.


Lauantain Rop-villakoirat odottavat isoon kehään pääsyä.


Frank Sabella arvosteli kääpiöt ja toyt sunnuntaina:





Sunnuntaina keskareiden rop oli suomalaissyntyinen Nutlee Mr Colion Noir

10-vuotias isovillakoira Party-Line's Me And My Monkey - molempina päivinä rop-veteraani, Lauantaina sijoittui myös korkealle pn-kilpailussa ja täydessä conttarissa.


Naureskelimme erään isovillakoiraharrastajan kanssa, joka oli kauppiaana näyttelyssä - että kyllä se vaan niin on, että täytyy olla turkkirodun harrastaja ymmärtääkseen kuinka iso asia uuden väriset kumpparit tai ensikokeilussa olevat shampoot on - Heti tulee hinku päästä puunaamaan koiria =D


Jälleen erittäin mieleistä puuhaa kasvattamisessa - pentukamojen värikoodaaminen =D. Ajattelin ottaa nuo tarrapannat kokeiluun, jotta näkisi paremmin myöhemminkin kuka kukin kuvissa on. En ole silti luopumassa kokonaan siitä turvallisimmasta mahdollisesta merkintätavasta eli kynsilakasta.

Värikkäät nahkaremmit jäävät kotiin - ihanaa väriterapiaa, eivätkä toivottavasti hukukaan niin helposti. Matkalaukku oli puolillaan kaikenmaailman koirakamoja niin pentuja silmällä pitäen, kuin myös omien ja kavereiden koirille luvattuja tuliaisia =)

Olipa ihana taas pitkästä aikaa käydä tapaamassa ystäviä! Nyt jälleen arjen pariin. Pitäkäähän peukkuja mukavien ultrauutisten puolesta!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentujen varaustilanteesta (kevät -23)

Keskikokoisia pentuja kysyttiin tänä keväänä huomattavan paljon ja olen kiitollinen jokaiselle niistäkin viestiä lähettäneelle! Nämä tämän kevään keskaripennut ovat seurausta yhteistyöstä Nina Lindqvistin kanssa ja sinänsä hauska päästä seuraamaan vaihteeksi värillisten vauveleiden kasvua. Varsin aktiivisia perhe-ehdokkaita on näille on ollut tarjolla reilusti yli tuplamäärä pentuihin nähden ja hiljalleen ne aktiivisimmat perhe-ehdokkaat erottuvat joukosta. Kuten toistuvasti olen sanonutkin, minulle on tärkeintä on se, miten kasvattien perheiden kanssa tullaan juttuun ja jaetaan arvomaailmaa, eli hiljalleen varmaan päästään kiittämään osaa porukasta aktiivisuudesta, vaikkei pentua riitäkään. Pentujen perheille on ollut mahdollista osallistua Teams-tapaamisiin viikottain (sunnuntaisin)- siinä rotu/yhdistelmä ja koiranpitotietoutta jakaessaan saa samalla itsekin tietoa siitä, miten moni on valmis osallistumaan ja käyttämään aikaansa aiheeen parissa, eli kuinka omistautunut ajatuksell

Pentulistan liite

Pentumme muuttavat rakastaviin ja rotuun perehtyneisiin koteihinsa pentutestattuina, eläinlääkärin tarkistamina, varhaisrokotettuina, toistuvasti madotettuina, monipuolisesti sosiaalistettuina, runsaan pentupaketin kera ja kattavalla kasvattajan tuella varustettuina. Perheissä tulee olla sekä halu, että kyky luotsata koiraa ihmisvetoisessa yhteiskunnassa - perheen lemmikin roolissa, koirana koiran paikalla. Pentujen perhe-ehdokkailla on mahdollista seurata pentueen kasvattajan luona tapahtuvaa kehitystä paitsi some-tileiltämme, myös Teams-tapaamisin. Pentujen perheillä on omat keskusteluryhmät ja kasvattaja opettaa turkinhoitoa maksutta kotonaan alle puolivuotiaiden kasvattien perheille yhdessä sovittuina ajankohtina. Yhdistelmäsuunnittelussa on käytetty vakaata harkintaa ja perheet valikoidaan tarkkaan, jotta yhteistyö toimisi pidemmälläkin aikavälillä. Isovillakoira-pentueesta menee koiria perheisiin, joilla on ollut ensimmäiset Nerian-koirat jo lähes 20vuotta sitten.  Kotia etsii ny

Toiveita pentuja katsomaan tuleville

Voisin kuvitella, että vastaavia toiveita, on todennäköisesti monella muullakin kasvattajalla, mutta näin voit osaltasi helpottaa pentuarkea: 1) Saapukaa vain oman perheen voimin. Pennut kasvavat ihmisten kodeissa kennelnimistä riippumatta, eli kyseessä on ko. perheen tärkeä ja yksityinen tila - ei yleinen "pentu-Ikea". Tilaa, aikaa ja energiaa opastaa vielä naapurinnekin lapsia pentujen kanssa toimimiseen ei kasvattajilla ole pohjattomasti ja yleensä kasvattajat haluaisivat keskittyä siihen perheeseen, johon pentu olisi menossa. Varsinkin tilanteet, jolloin vasta ovella ilmoitetaan, että "meillä lähtikin mukaan naapuritkin, kun he niin halusivat nähdä pentuja tai mummot ja kummin kaimat" ovat harmillisia. Ei kai sinustakaan olisi kiva, jos pyytäisin audienssia ja toisin jonkun toisenkin perheen kahvipöytääsi tullessani? 2) Tulkaa suht tarkkaan sovittuna ajankohtana, mieluiten ei kuitenkaan etukäteen. Pentujen virkeimmät hetket koitetaan ajoittaa siihen, ku