Siirry pääsisältöön

Postilaatikosta löytyi jälleen pentukyselyitä =)



Kiitos ihanista ja kattavista pentukyselyistä, joita olen ilokseni saanut tänä keväänä useita.

Valitettavasti tänä kesänä meille ei tule pentuja. Pentuja mahdollisesti myöhemmin syksyllä/talvella - mikäli olette niistä kiinnostuneita, kannattaa pitää korvat höröllä.

Viimeajat ovat olleet varsinaista hulinaa tässä huushollissa. Opiskelukiireet ovat vieneet minua ympäri Suomea ja koiranhoitajat kiittävät, sillä koirista sekä nartuilla sekä uroksilla hyrrää hormonit. Normaalistihan meillä on kotona vain yksi uros: Suomen, Viron ja Liettuan valio Nerian Faro, mutta tällä hetkellä kainalossani köllöttelee myös Nerian Deianiran eli "Paloman" valkoinen poika Nerian Guarana "Danny". Danny on meillä hoidossa reilut pari viikkoa perheensä lomaillessa. Oikeinkin suloinen ja iloinen poika!


Kun taloudessa on sekä narttuja, että uroksia, joutuu aina juoksuaikoina olemaan todella varovainen. Koirat voivat olla hyvinkin kekseliäitä rakastuneina, vauvaportti ei ole rappujen yläpäässä siis vain lapsen takia ja sen lisäksi ovien lukitsemismahdollisuus voi olla tarpeen. Koska itse olin tämän viikonlopun Alajärven Valkealammella Suomen Koirankasvattajien kasvattaja-akatemian koulutuksessa ja olin pikkuisen huolissani siitä, ettei tuo pikkuihminen avaa porttia ja sekoita uroksia narttuihin, kysyin maanantaina kaverilta hoitopaikkaa Farolle viikonlopuksi. Meinasi leuka pudota, kun vastaus oli "tottakai, haen sen huomenna". Faro on siis lähtenyt viikonloppuhoitoon jo tiistaina ja takaisin hakemisella ei kuulemma ole mikään kiire. En siis ole hehkuttanut sen luonnetta turhaan, hoitotäti-Tuula on liittynyt joukkoon ja hoitoviikonloppu vain pitenee =D. Danny sen sijaan pääsi mukaan reissuun. Ei sillä, ei Danny-boy siitä niin kovin onnellinen ollut. Yhden pentunäyttelyn kokemuksella, se tunnollisesti jäpitti koekappaleena, kun innokkaat kurssilaiset laskivat hampaita. Noh, minä olin tyytyväinen - eivätpä olleet pojat kotona rakastamassa rakkaudenkaipuisia tyttösiä =). Yksi huoli vähemmän siis. Reissuna tuo oli ihana kaikin puolin, matkaseuranani oli Margit Kanerva-Hyvärinen (Kennel Maples) - meillä oli oikeinkin mukavata!

Tällä viikolla saimme takaisin kotiin myös näyttely- ja jalostuslainasta palaavan mustan kaunottaren, vahvistusta vailla olevan kansainvälisen muotovalion Nerian Fionnualan. Fionnuala oli pitkään Tsekeissä ja nyt sen pentujen täytettyä 8vkoa 1.6.2014, saatiin tytteli lopulta monen mutkan kautta perjantaina Suomeen. Fifille tulee toivottavasti Nerian pentuja ensikesänä tai viimeistään talvella 15/16. Kävimme itseasiassa viimeviikolla katsomassa Fifiä pentuineen , mukavia pentupalleroita koko poppoo ja emä on lapsensa hienosti hoitanut. Osa pennuista lähtee maailmalle, kauimmainen kuulemma yhdysvaltoihin. Suuret kiitokset työstänne Fifin tsekkiperhe: Dana Daňhová ja Veronika Šlajchrtová! Toinen huolenaihe vähemmän - tyttösen reissu Suomeen meni hyvin, jopa noutamista myöden, vaikka ajankohta selvisikin viimetingassa. Onni on joustavat ja avuliaat ystävät, itse olin jo matkalla Alajärvelle. KIITOS!!

Ennen perjantaista reissuun lähtöä hoitoon lähti myös muksu ja trimmiin saapui kasvattini Nerian Fifinella, Neran sai näyttelystä tänään "erinomaisen", tytteli vaikuttaa syttyvän ennemmin agilityradoilla. Samassa näyttelyssä Marco Marabotto arvosteli myös Nerian Fudon, joka sai toisen sertinsä kolmannesta koiranäyttelystään. Fudo on myös, tulevaisuuden agilitytoivo. Olen luvannut toimittaa koiran trimmaajalle kuoharin, ihan vaan siltä varalta, jos Fudo sattuisi valioitumaan neljännessä näyttelyssään, vaikka itse näyttelytänkin tuona päivänä toisaalla, on sormet ja varpaat takuulla pystyssä!

Tulospalvelu kasvattajalle toimi moitteettomasti - kiitos Hanna!

Alkavallekin viikolle on kalenteriin kummallisesti ilmestynyt täytettä. Ihana saada viikolla ystäviä yökylään, viikonloppuna Hilla-doggi kierähtää erikoisnäyttelyssä Kouvolassa ja samalla reissulla hoidetaan niin sukulaisuus suhteita kuin ystävän 50v-päivätkin. Jos hyvin käy, olisi mukava ehtiä treffaamaan myös Palomaa ja Brandya. Olisi ihana saada pari kuvaa Paloma-mammasta Danny-poikansa kanssa <3.

Nyt kaikenkirjava lauma iltapisulle ja unille - nukkukaa hyvin!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pentujen varaustilanteesta (kevät -23)

Keskikokoisia pentuja kysyttiin tänä keväänä huomattavan paljon ja olen kiitollinen jokaiselle niistäkin viestiä lähettäneelle! Nämä tämän kevään keskaripennut ovat seurausta yhteistyöstä Nina Lindqvistin kanssa ja sinänsä hauska päästä seuraamaan vaihteeksi värillisten vauveleiden kasvua. Varsin aktiivisia perhe-ehdokkaita on näille on ollut tarjolla reilusti yli tuplamäärä pentuihin nähden ja hiljalleen ne aktiivisimmat perhe-ehdokkaat erottuvat joukosta. Kuten toistuvasti olen sanonutkin, minulle on tärkeintä on se, miten kasvattien perheiden kanssa tullaan juttuun ja jaetaan arvomaailmaa, eli hiljalleen varmaan päästään kiittämään osaa porukasta aktiivisuudesta, vaikkei pentua riitäkään. Pentujen perheille on ollut mahdollista osallistua Teams-tapaamisiin viikottain (sunnuntaisin)- siinä rotu/yhdistelmä ja koiranpitotietoutta jakaessaan saa samalla itsekin tietoa siitä, miten moni on valmis osallistumaan ja käyttämään aikaansa aiheeen parissa, eli kuinka omistautunut ajatuksell

Pentulistan liite

Pentumme muuttavat rakastaviin ja rotuun perehtyneisiin koteihinsa pentutestattuina, eläinlääkärin tarkistamina, varhaisrokotettuina, toistuvasti madotettuina, monipuolisesti sosiaalistettuina, runsaan pentupaketin kera ja kattavalla kasvattajan tuella varustettuina. Perheissä tulee olla sekä halu, että kyky luotsata koiraa ihmisvetoisessa yhteiskunnassa - perheen lemmikin roolissa, koirana koiran paikalla. Pentujen perhe-ehdokkailla on mahdollista seurata pentueen kasvattajan luona tapahtuvaa kehitystä paitsi some-tileiltämme, myös Teams-tapaamisin. Pentujen perheillä on omat keskusteluryhmät ja kasvattaja opettaa turkinhoitoa maksutta kotonaan alle puolivuotiaiden kasvattien perheille yhdessä sovittuina ajankohtina. Yhdistelmäsuunnittelussa on käytetty vakaata harkintaa ja perheet valikoidaan tarkkaan, jotta yhteistyö toimisi pidemmälläkin aikavälillä. Isovillakoira-pentueesta menee koiria perheisiin, joilla on ollut ensimmäiset Nerian-koirat jo lähes 20vuotta sitten.  Kotia etsii ny

Toiveita pentuja katsomaan tuleville

Voisin kuvitella, että vastaavia toiveita, on todennäköisesti monella muullakin kasvattajalla, mutta näin voit osaltasi helpottaa pentuarkea: 1) Saapukaa vain oman perheen voimin. Pennut kasvavat ihmisten kodeissa kennelnimistä riippumatta, eli kyseessä on ko. perheen tärkeä ja yksityinen tila - ei yleinen "pentu-Ikea". Tilaa, aikaa ja energiaa opastaa vielä naapurinnekin lapsia pentujen kanssa toimimiseen ei kasvattajilla ole pohjattomasti ja yleensä kasvattajat haluaisivat keskittyä siihen perheeseen, johon pentu olisi menossa. Varsinkin tilanteet, jolloin vasta ovella ilmoitetaan, että "meillä lähtikin mukaan naapuritkin, kun he niin halusivat nähdä pentuja tai mummot ja kummin kaimat" ovat harmillisia. Ei kai sinustakaan olisi kiva, jos pyytäisin audienssia ja toisin jonkun toisenkin perheen kahvipöytääsi tullessani? 2) Tulkaa suht tarkkaan sovittuna ajankohtana, mieluiten ei kuitenkaan etukäteen. Pentujen virkeimmät hetket koitetaan ajoittaa siihen, ku